• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Ігри допоможуть зняти психологічне напруження

Ігри допоможуть зняти психологічне напруження

2022-05-19

/Files/images/2021-2022nr/distantsyna_robota/gri_dlya_znyattya_naprugi/М,А,.png
Стрес, занепокоєння, напади тривоги – відчуття, притаманні дітям так само, як і дорослим, особливо, під час війни. Зняти психологічне напруження й змусити дитину розслабитися допоможуть ігри, зокрема такі, що містять вірші, пісні, лічилки. Гра здатна відволікти дитину, переключити її увагу, щоб зняти з неї таким чином психологічну напругу та стрес.
Доступними та легкими у використанні є пальчикові ігри. Пальчикові ігри – це ілюстрація віршованих рядків за допомогою рухів пальців рук. Техніка виконання пальчикових ігор проста, рухи – нескладні. Однак саме вони знімають напруження рук, сприяють розслабленню м’язів усього тіла.
Як будь-які ігри, пальчикові ігри приносять малюкам, в першу чергу, задоволення. Але вже давно пальчикові ігри перестали носити лише розважальний характер, а набули науково визнаного статусу розвивальних. Під час виконання пальчикових вправ у дітей розвивається мимовільна увага, пам’ять, а також відчуття темпу та ритму мовлення, формуються навички самоконтролю.
Педагоги ЗДО «Лісова казка» систематично використовують у своїй роботі з дітьми пальчикові ігри та вправи. Працюючи в умовах війни дистанційно, вихователі записують відеозаняття з використанням пальчикових ігор та пропонують батькам у viber-чатах, щоб ті могли погратися з дітьми вдома.
Зокрема, вихователь Шкапа М.А. до Дня сім’ї підготувала заняття "Моя сім’я", де використала пальчикову гру "Моя сім’я".
Одночасне промовляння віршованих рядків з відповідними рухами пальців, рук, інших частин тіла значно полегшує запам’ятовування віршів. Саме тому вихователь Демчишина Т.Д. запропонувала своїм вихованцям відео з розучування віршу П.Тичини "А я у гай ходила".
/Files/images/2021-2022nr/distantsyna_robota/gri_dlya_znyattya_naprugi/Т,Д,.png

Музкерівник Теплюк Л.В. запропонувала для вихованців закладу відео з музично-ритмічною грою "Веселі маракаси".

/Files/images/2021-2022nr/distantsyna_robota/gri_dlya_znyattya_naprugi/Музично-ритмічна гра.png





















Завантажуйте пальчикові ігри тут, дивіться відео та грайте з дітьми із задоволенням!
Кiлькiсть переглядiв: 120

Коментарi