Методична година

2023-11-06

/Files/images/2023-2024_nr/061123_metodgodina/титул.jpg
06.11.2023р. в ЗДО "Лісова казка" відбулася методична година для педагогів. Директор ЗДО Савченко Л.А. та вихователь-методист Левковська Г.В. ознайомили педагогів зі змінами у Положенні про атестацію педагогічних працівників.
Людмила Анатоліївна звернула увагу на обов'язковість атестації кожного педагога як невід'ємну складову професійної діяльності. Також розповіла про переваги та можливості, які отримує педагог відповідно до оновленого Положення про атестацію педагогічних працівників.
Людмила Анатоліївна також зазначила про можливість позачергової атестації та атестації без дотримання послідовності присвоєння кваліфікаційних категорій та педагогічного звання. в тому числі і працівників, які не мають фахової педагогічної освіти.
Галина Володимирівна зупинилася на питанні підвищення кваліфікації педагогічних працівників, наголосивши, що це є необхідною умовою атестації. Вихователь-методист ознайомила колег з вимогами до кваліфікаційних категорій відповідно до Положення про атестацію педагогічних працівників та Професійного стандарту "Вихователь закладу дошкільної освіти".
Також Галина Володимирівна розповіла про порядок проведення атестації.
Педагоги отримали пам'ятку "Атестація педагогічних працівників закладу дошкільної освіти", яку підготувала вихователь-методист Левковська Г.В.
Після розгляду питання щодо атестації педагогічних працівників вихователь-методист Левковська Г.В. запросила педагогів на майстер-клас "Рухливі ігри з інтелектуальним навантаженням".
Перед педагогами виступила інструктор з фізкультури Гонта Л.В., зазначивши, що комплексне поєднання у грі завдань фізичного та інтелектуального розвитку дошкільника робить цей метод універсальним. Адже рухлива гра - це важливий засіб забезпечення природної потреби дитини в русі. А використання інтелектуального навантаження дає можливість педагогу закріплювати знання, вміння та навички з різних розділів програми, цим самим здійснюючи всебічний розвиток дитини.
Лариса Вікторівна запропонувала педагогам взяти участь у рухливих іграх з інтелектуальним навантаженням - "Вудочка" та "Перешикування".
Вихователь-методист Левковська Г.В. організувала з педагогами рухливі ігри з інтелектуальним навантаженням - "Збираємо яблука", "Посади метелика на квітку", "Знайди своє гніздечко". Також педагоги взяли участь в рухливих іграх з використанням елементів мнемотехніки "Не кажи, а зроби", "Цифрова зарядка".
Педагоги подякували за цікавий та змістовний майстер-клас, фото з якого можна подивитися в Галереї - 2023/2024 н.р.

/Files/images/2023-2024_nr/061123_metodgodina/01.jpg

/Files/images/2023-2024_nr/061123_metodgodina/02.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 49

Коментарi