• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-практикум "Розвиток емоційного інтелекту у дітей дошкільного віку"

Семінар-практикум "Розвиток емоційного інтелекту у дітей дошкільного віку"

2022-01-27

/Files/images/2021-2022nr/semnar_rozvitok_emotsynogo_ntelektu_u_dtey_doshklnogo_vku/IMG-ac7afac0529dc63add5eb72494006ad1-V.jpg
27.01.2022р. в ЗДО "Лісова казка" відбувся семінар-практикум "Розвиток емоційного інтелекту у дітей дошкільного віку", який підготувала вихователь-методист Левковська Г.В. Семінар проводився в контексті реалізації програми "Впевнений старт", за якою працюють педагоги закладу. Адже один із принципів здійснення сучасного освітнього процесу за "Впевненим стартом" є принцип єдності афекту та інтелекту. Іншими словами - для дитини дошкільного віку важливим виступає розвиток емоційного інтелекту, що спрямовує увагу не стільки на логічному аналізі, доказах, обгрунтуванні власної позиції, скільки на важливості емоційного проживання ситуації (пізнавальної, дослідницької, етичної, мистецької), здатності до виразу своїх почуттів, свого ставлення до події.
Семінар розпочався вправою "Море радості", після чого учасники взяли участь у полілозі "Що я знаю про емоційний інтелект?"
У супроводі презентації Галина Володимирівна ознайомила педагогів з поняттям "емоційний інтелект" та його значенням у житті людини, зауваживши, що розвивати емоційний інтелект необхідно з дитинства.
Розглядаючи критерії розвиненого емоційного інтелекту, Галина Володимирівна наголосила, що для розуміння емоцій (власних, інших людей, в тому числі дітей та їхніх батьків) педагогам необхідно знати та розрізняти базові емоції, а також навчати цьому дітей. З огляду на це запропонувала колегам переглянути уривок з мультфільму "Думками навиворіт".
В ході презентації учасникам семінару було запропоновано обговорити причини виникнення негативних емоцій у дорослих та дітей, а також шляхи запобігання та вирішення конфліктів, що можуть виникати в результаті прояву подібних емоцій.
Для перевірки рівня власного емоційного інтелекту педагогам було запропоновано пройти тест Холла, а також скористатися лайфхаками для розвитку свого EQ.
Під час семінару педагоги дізналися про цікавий факт: емоції є не лише у людей, а й у тварин. Відповідні фото на слайді та результати запропонованого у зв'язку з цим тесту викликали в учасників масу позитивних емоцій.
Виступила директор закладу Савченко Л.А., яка відзначила результативність ведення щоденника вражень за програмою "Впевнений старт" для розвитку емоційного інтелекту старших дошкільників.
Також Людмила Анатоліївна порадила педагогам адекватно сприймати критику, що стосується їх професійної діяльності.
Охарактеризувавши особливості розвитку емоційно-вольової сфери у дітей дошкільного віку, вихователь-методист Левковська Г.В. презентувала учасникам семінару інструменти для розвитку емоційної сфери дошкільників.
Галина Володимирівна повідомила педагогам, що практикум з використання методів та прийомів для розвитку емоційного інтелекту у дітей, відбудеться незабаром, про що буде повідомлено додатково. Практикум готує практичний психолог закладу Чубирка Д.В. Наразі Дарья Валеріївна презентувала колегам літературу на тему розвитку емоційного інтелекту у дітей дошкільного віку. Також педагогів зацікавили матеріали, які Дарья Валеріївна збирається використати на майбутньому практикумі з даної теми.
Фото з семінару-практикуму дивіться в Галереї - 2021/2022 н.р.

/Files/images/2021-2022nr/semnar_rozvitok_emotsynogo_ntelektu_u_dtey_doshklnogo_vku/20220127_140922.jpg/Files/images/2021-2022nr/semnar_rozvitok_emotsynogo_ntelektu_u_dtey_doshklnogo_vku/20220127_150353.jpg/Files/images/2021-2022nr/semnar_rozvitok_emotsynogo_ntelektu_u_dtey_doshklnogo_vku/20220127_150555.jpg/Files/images/2021-2022nr/semnar_rozvitok_emotsynogo_ntelektu_u_dtey_doshklnogo_vku/IMG-975bf6cf250c26f0b10287ae9e194a55-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 140

Коментарi