• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Педрада "Організація освітньо-виховного процесу у 2020-2021 н.р."

Педрада "Організація освітньо-виховного процесу у 2020-2021 н.р."

2020-08-31

/Files/images/2020-2021_nr/20200914_133611.jpg
31.08.2020р. в ЗДО "Лісова казка" відбулася педагогічна рада на тему: "Організація освітньо-виховного процесу у 2020-2021 н.р." Перед педагогами виступила директор закладу Савченко Л.А. з інформацією про особливості роботи колективу в умовах адаптивного карантину.
Вихователь-методист Левковська Г.В. ознайомила присутніх з підсумками літнього оздоровчого періоду. В ході презентації "Літній оздоровчий період 2020" Галина Володимирівна відзначила вихователів Мельник М.О., Чубирку Д.В., Бондар К.С., вчителя-логопеда Горбенко О.Г. за цікаві форми роботи з дітьми: бульбашкове малювання, малювання на харчовій плівці, Пінне шоу, Свято мильних бульбашок та ін.
Галина Володимирівна презентувала колегам річні завдання плану освітньо-виховної роботи ЗДО "Лісова казка" на 2020-2021 н.р., які були обрані за результатами електронного анкетування педагогів у віртуальному методичному кабінеті ЗДО "Лісова казка". Крім того, як було зазначено, всі завдання вирішуватимуться в контексті організації освітнього процесу за програмою "Впевнений старт". Адже цьогоріч за вищевказаною програмою в ЗДО "Лісова казка" працюватимуть не лише середні та старші групи, а й друга молодша група. Перша молодша група залишається працювати за програмою "Українське дошкілля".
Галина Володимирівна зупинилася на розкладі занять, побудованому за видами діяльності дітей. В зв'язку з цим запропонувала колегам розглянути кожен вид діяльності, взявши участь у мультимедійній вправі "Види діяльності".
Вихователь-методист розповіла про структуру книги вихователя до програми "Впевнений старт" та запропонувала педагогам порівняти структуру, методи, форми роботи за вищезгаданою програмою в середній, старшій та молодшій групах.
Виступили вихователі Мельник М.О., Євстратенко Л.В., Бондар К.С., Литовченко О.В., які поділилися досвідом роботи за "Впевненим стартом" з дітьми середнього та старшого дошкільного віку.
Директор ЗДО Савченко Л.А. у своєму виступі наголосила, що у другій молодшій групі має переважати середовищна модель організації освітнього процесу, що означає мінімізацію загальногрупових форм освітньої роботи з дітьми на користь індивідуальної і роботи у малих групах. Також Людмила Анатоліївна зазначила, що передбачена в молодшій групі організація життєдіяльності дітей дає змогу педагогам, з одного боку, зберегти формат чіткого розкладу (він поданий у книзі вихователя), з іншого - надає можливості для певної свободи, залежно від реалій конкретного моменту.
Під час педради педагоги ознайомилися із освітніми засобами для реалізації завдань навчально-методичного комплекту "Впевнений старт: молодший дошкільний вік" та порівняли їх із засобами освітньої організованої діяльності для середнього та старшого дошкільного віку.
Директор Савченко Л.А. та вихователь-методист Левковська Г.В. подякували педагогам за участь у педраді та висловили сподівання на успішне впровадження програми "Впевнений старт" з дітьми молодшого дошкільного віку. /Files/images/2020-2021_nr/IMG-2280c61649cffe3489580a7042a8fbf6-V — копия.jpg/Files/images/2020-2021_nr/20200914_145954.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 162

Коментарi