• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Педрада "Використання малих фольклорних жанрів для інтелектуального розвитку дошкільників"

Педрада "Використання малих фольклорних жанрів для інтелектуального розвитку дошкільників"

2019-05-30

/Files/images/2018-2019_nr/20190530_135502.jpg

30.05.2019р. в ДНЗ "Лісова казка" відбулася педрада "Використання малих фольклорних жанрів для інтелектуального розвитку дошкільників". Перед педагогами виступили завідувач закладу Савченко Л.А. та вихователь-методист Левковська Г.В. з аналізом освітньо-виховної роботи педагогічного колективу за 2018-2019 навчальний рік. Оцінивши в загальному роботу колективу на "задовільно", Людмила Анатоліївна більш детально зупинилася на результатах впровадження в освітньо-виховний процес програми "Впевнений старт". Зокрема, завідувач зазначила, що програма опрацьована та апробована педагогами. Реалізовані тематичні проекти: "Моделі на подіумі", "Здорова родина", "Професії моїх батьків" тощо. Цікавими були створені батьками та дітьми галереї: "Капелюшки", "Іграшки", "Дизайн кімнат та будинків". Заслуговують на увагу доброчинні акції "Допоможемо дітям-сиротам" та "Допоможемо безпритульним тваринам", організовані старшими групами в рамках теми "Творимо красу - збільшуємо добро на Землі". Людмила Анатоліївна також позитивно оцінила проведення екскурсій для старших дошкільників протягом навчального року - до гімназії М.Олійника, супермаркету "RC", магазину "Меблі на замовлення", перукарні, залізничного вокзалу. Людмила Анатоліївна відмітила різноманітність та ефективність форм організації дітей за "Впевненим стартом", які сприяли формуванню у старших дошкільників емоційної зрілості та навичок колективної взаємодії. В зв'язку з цим навела приклад підсумкового інтегрованого заняття "Що ми вміємо? або Що важливо для кожної професії?" в старшій логопедичній групі "Теремок", де присутні там педагоги відмітили самоорганізацію дітей, вміння об'єднуватися, домовлятися, презентувати самих себе та свою команду.
Вихователь-методист Левковська Г.В. позитивно оцінила використання педагогами прислів'їв, приказок, прикмет погоди, загадок для інтелектуального розвитку дошкільнят. Галина Володимирівна запропонувала до уваги колег ігри із загадками з використанням піктограм з власного досвіду роботи.
Досвідом використання загадок поділилися також вихователі Бондар К.С., Демчишина Т.Д., Мельник М.О., Євстратенко Л.В., Рогова А.М., Свирид Т.А.
Виступила вчитель-логопед Горбенко О.Г. з аналізом корекційно-розвивальної роботи в закладі. Олександра Григорівна наголосила на важливості взаємодії між вихователями логопедичних груп та вчителем-логопедом. Порекомендувала педагогам використовувати більше ігор для розвитку дрібної моторики дошкільнят.
Виступила практичний психолог закладу Опенько С.С. з результатами діагностики готовності вихованців старших груп до школи. До школи в наступному навчальному році підуть 76 випускників ДНЗ "Лісова казка". Переважна більшість з них, за даними діагностики, готові до школи.
Завідувач закладу Савченко Л.А. та вихователь-методист Левковська Г.В. надали педагогам рекомендації щодо підготовки до нового навчального року.

Кiлькiсть переглядiв: 121

Коментарi