• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Майстер-клас "Використання блоків Дьєнеша для розвитку інтелектуальних та творчих здібностей дошкільників"

Майстер-клас "Використання блоків Дьєнеша для розвитку інтелектуальних та творчих здібностей дошкільників"

2019-02-14

/Files/images/2018-2019_nr/IMG-6ef1cb66821f1cd43bf4f99d98d2013e-V — копия.jpg
14.02.2019р. в ДНЗ "Лісова казка" в рамках підготовки до педагогічної ради "Розвиток творчих здібностей у дошкільників - необхідна умова цілісного формування особистості" відбувся майстер-клас "Використання блоків Дьєнеша для розвитку інтелектуальних та творчих здібностей дошкільників". Майстер-клас проводила вихователь середньої групи "Капітошка" Мельник М.О. На початку майстер-класу Марина Олексіївна ознайомила педагогів із блоками, поділилася досвідом їх використання в роботі з дітьми середнього та старшого дошкільного віку. При цьому Марина Олексіївна відмітила, що блоки Дьєнеша дають можливість вихователю урізноманітнювати види діяльності дітей, забезпечуючи стійкий інтерес малюків до заняття. Крім того, ігри з блоками розвивають логічне мислення, дрібну моторику, конструкторські здібності дошкільнят.
До уваги учасників майстер-класу були представлені зразки навчальних завдань з блоками Дьєнеша. Марина Олексіївна запропонувала педагогам виконати ігрові завдання - "Виклади доріжку", "Розсели фігури в будиночку", "Що зайве?"
Блоки Дьєнеша спрямовані в першу чергу на розвиток логічного мислення. Чи можна з їх допомогою розвивати творчі здібності, зокрема, мовленнєві? З таким запитанням звернулася до педагогів вихователь-методист Левковська Г.В. Звичайно, можна. Щоб довести це, учасники майстер-класу спробували свої сили у мовленнєво-творчій діяльності, придумуючи казку з використанням блоків Дьєнеша.
"Як ще можна використовувати блоки в роботі з дітьми?" - запитала у педагогів завідувач ДНЗ Савченко Л.А. З огляду на зміст програми "Впевнений старт" Людмила Анатоліївна наголосила на важливості формування в дітей навичок групової взаємодії. В числі інших засобів, що сприяють вирішенню цього питання, на думку педагогів, використання блоків Дьєнеша теж буде корисним.
Учасники майстер-класу висловили свої ідеї щодо застосування блоків під час навчання дітей з грамоти, природи, зображувальної діяльності.
Педагоги подякували Марині Олексіївна за цікавий, змістовний майстер-клас.
Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi